Lange adem

 

Voor teveel situaties is er een lange adem nodig. Mensen begrijpen elkaar niet meer, leven langs elkaar heen en denken alleen nog aan zichzelf. Veel ouders met minderjarige kinderen en jongvolwassenen lopenĀ  hier tegen aan. Er zijn teveel verschillende denkwijzen en alle denkwijzen zijn blijkbaar allemaal even belangrijk. Hierdoor komen steeds meer mensen in de problemen. Zij snappen niet meer hoe alles kan werken met zoveel verschillende opinies die allemaal voorrang moeten krijgen.

Doordat het zo onduidelijk is voor velen wat nu wel en niet als belangrijk gezien word is onze zorg dat onze kinderen en de jongvolwassenen het ook niet te weten komen. In deze huidige tijd lijkt het wel alsof de grootste schreeuwers en de personen die hun verhaal vol overtuiging kunnen vertellen schijnbaar altijd de waarheid spreken en dat die waarheid het belangrijkst is. Ongeacht of dat wel de echte waarheid blijkt te zijn.

Plak daarbij de hoeveelheid instanties die ontstaan zijn om te helpen de verwarring is compleet. Het kost menig ouder en jongvolwassene een paar dagen om uit te pluizen waar welke instantie voor is. Vaak valt de keuze dan ook nog op de instantie die het het meest waarschijnlijke aanbod heeft. Het meest waarschijnlijke aanbod betekend in dit geval hopen dat ze jouw vraag willen oppakken ook al past het niet helemaal binnen hun kaders. Er zijn teveel vraagstukken die in geen enkele kader passen omdat het maatwerk is. Maatwerk aanpak begint met de vraag begrijpen en zien zoals die neer gelegd word door de ouder of jongvolwassene.

Het word volgens ons zo langzamerhand tijd worden dat hulpverleners de juiste intentie en gedachtegang achter de vragen te zien. Alleen dan kan de hulpverlening een echt verschil maken in het leven van deze vragende ouders en jongvolwassenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.